به گزارش مشرق، روابط عمومی سازمان سینمایی، طی هفته گذشته با نامههای شداد و غلاظ، منتقدان و معترضان به عدم موضعگیری در قبال اعطای جایزه جشنواره کن به فیلم ضد ایرانی و ضد دینی «لِرد» را تهدید کرد و اعلام داشت شرکت فیلم یاد شده در جشنواره کن (علیرغم تذکرات فراوان به سازندگان فیلم!!) از نظر سازمان سینمایی غیرقانونی بوده و این سازمان به دلیل ارتکاب این عمل غیر قانونی، با سازندگان یاد شده برخورد خواهد کرد.
در همین حال گویی شاهد از غیب رسید و براساس اخبار اعلام شده، قرار است فیلم «مادر قلب اتمی» که توقیف بوده و با انجام اصلاحات متعددی، پروانه نمایش دریافت داشته، از چهارشنبه در برخی سینماهای تهران به نمایش درآید. این درحالی است که فیلم یاد شده قبل از دریافت پروانه نمایش و در حالی که توسط سازمان سینمایی توقیف بود، در جشنوارههای مختلف خارجی مانند جشنواره فیلمهای ایرانی در کلن یا فستیوال آستین تگزاس و یا فستیوال فیلمهای آسیایی سن دیگو به نمایش درآمده است.
سوال اینجاست که اگر حضور فیلم «مادر قلب اتمی» در جشنوارههای خارجی پیش از دریافت پروانه نمایش (مانند آنچه در مورد فیلم «لِرد» اتفاق افتاد) از نظر سازمان سینمایی غیر قانونی بوده، چه برخوردی با این عمل غیرقانونی از طرف سازمان سینمایی شده است؟
آیا عدم صدور پروانه نمایش برای فیلمهای بعدی سازندگان فیلمهای متخلف یا عدم نمایش فیلم یاد شده تحت هر شرایطی، از جمله این برخوردها نباید باشد؟
آیا جریمه نقدی یا غیرنقدی وجود دارد؟
آیا محرومیتی درنظر گرفته میشود؟
چرا معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی برای یک بار هم که شده به جای تهدید منتقدان خود، نوع برخوردهای قانونی با فیلمسازان متخلف را ذکر نمیکند؟
اساسا به جز جریمههایی مانند عدم صدور پروانه نمایش یا عدم صدور مجوز ساخت فیلم به متخلفان چه برخورد دیگری میتوان متصور بود تا اساس وجودی معاونت نظارت و ارزشیابی به دلیل خنثی و بیخاصیت بودن، زیر علامت سوال نرود؟! چه اطمینانی وجود دارد که موضعگیری این اداره در مقابل اعمال غیرقانونی برخی فیلمسازان برای شرکت در جشنوارههای خارجی به همان تذکرات بیخاصیت محدود نشده و همین چندی دیگر شاهد نباشیم که مثلا سازنده فیلم «لِرد»، نه تنها پروانه ساخت فیلم دیگری را دریافت کرده بلکه همین فیلم ضد ایرانی و ضد دینی وی نیز مثلا با اصلاحاتی، مجوز اکران گرفته است!!
قابل ذکر اینکه فیلم قبلی سازنده «مادر قلب اتمی» که «مهمونی کامی» نام داشت نیز علیرغم توقیف از سوی سازمان سینمایی، در جشنوارههای متعدد خارجی شرکت کرد و در مقابل این عملِ (به قول روابط عمومی سازمان سینمایی) غیر قانونی، نه تنها برخورد مشخصی صورت نگرفت بلکه فیلم بعدی وی (یعنی همین فیلم «مادر قلب اتمی») هم مجوز ساخت گرفت و باز هم توقیف شد و مجددا علیرغم عملکرد غیر قانونی مکرر فیلمساز یاد شده در شرکت دادن فیلم توقیفیاش در جشنوارههای خارجی، اینک همان فیلم، مجوز نمایش و اکران عمومی گرفته است!!
اینجاست که همان فرضیه قدیمی قوت مییابد که اصلا سازمان سینمایی برای برخی فیلمهای توقیفی، مجوز نمایش در جشنوارههای خارجی صادر کرده و میکند!! و در حالی که مخاطب ایرانی را برای برخی از این دست فیلمها، نامحرم به حساب میآورد، اما مخاطب خارجی محرم میداند!